MUKS CWZS Bydgoszcz
SPRAWOZDANIE Z RUNDY - ROCZNIK 2006

21.01.2019

Podsumowanie rundy w liczbach MUKS CWZS rocznik 2006.

Rozegraliśmy 10 spotkań w 1 lidze wojewódzkiej grupa zachodnia w kategorii Młodzik D1: Bilans spotkań to 9 zwycięstw 1 remis, zdobyliśmy 35 bramek tracąc tylko 4. W całej rundzie zawodnicy naszego zespołu byli regularnie powoływani do reprezentacji K-P ZPN: Zieniewicz Jarema, Sitek Mateusz, Bączkowski Gamoń Kamil, Pelczarski Aleks, Paradowski Szymon, Rychcik Szymon, Wilczyński Damian, Olszewski Bartosz 2007. Poza powołaniami do reprezentacji KPZPN dwójka zawodników Kamil Bączkowski Gamoń oraz Aleks Pelczarski otrzymała powołanie na konsultację reprezentacji Polski która odbyła się w Pruszkowie.

Kolejnym dużym sukcesem było powołanie Mateusza Sitka na obóz ZAMO który odbędzie się na początku lutego w Bydgoszczy. Poza rozgrywkami ligowymi jako zespół MUKS CWZS BYDGOSZCZ  ROCZNIK 2006 byliśmy organizatorem ogólnopolskiego turnieju w kategorii Młodzika MUKS CUP 2018.W mocno obsadzonym turnieju zajęliśmy 4 miejsce. Zespół zdobył również Mistrzostwo Bydgoszczy oraz Mistrzostwo Województwa Kujawsko Pomorskiego szkół podstawowych w piłce nożnej. Po rozgrywkach ligowych uczestniczyliśmy w turnieju ogólnopolskim Parkman Cup 2018 w którym zdobyliśmy pierwsze miejsce.